natrium cellulose fosfaat (oraal) beschrijving en merknamen

Cellulose natriumfosfaat wordt toegepast om de vorming van calcium-bevattende nierstenen. Het wordt gebruikt bij patiënten van wie de lichamen op te vangen te veel calcium uit hun voedsel.

Cellulose natriumfosfaat werkt door vermenging met calcium en andere mineralen in voedsel. Dit voorkomt dat de calcium bereiken de nieren wanneer de stenen worden gevormd.

Cellulose natriumfosfaat is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Hoewel er geen specifieke informatie vergelijken met het gebruik van cellulose natriumfosfaat bij kinderen met het gebruik in een andere leeftijdsgroep, wordt het gebruik ervan niet aanbevolen bij kinderen tot 16 jaar als gevolg van de toegenomen behoefte aan calcium in opgroeiende kinderen.

Poeder voor suspensie; poeder

Veel geneesmiddelen zijn niet specifiek onderzocht bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen of indien zij veroorzaken verschillende bijwerkingen of problemen bij ouderen. Er is geen specifieke informatie vergelijken gebruik van cellulose natriumfosfaat bij ouderen gebruik in andere leeftijdsgroepen.

allergieën

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Pediatric

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

geriatrisch

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Zorg ervoor dat uw zorgverlener weet dat als je op een speciaal dieet, zoals een zoutarm of lage-suiker dieet. Vertel uw zorgverlener als uw dieet bevat grote hoeveelheden melk of andere zuivelproducten, spinazie (of andere donkergroene bladgroenten), chocolade, gebrouwen thee, of rabarber of als u het nemen van vitamine C en magnesium supplementen.

geneesmiddelinteracties

andere interacties

Andere medische problemen

Neem dit geneesmiddel gemengd in een vol glas (8 ounces) van water, frisdrank of vruchtensap. Na het drinken van de vloeistof die het geneesmiddel, spoel het glas met een beetje vloeistof. Drankje dat ook om ervoor te zorgen krijg je alle medicijnen.

Het is zeer belangrijk dat u cellulose natrium fosfaat met maaltijden. Als dit geneesmiddel een uur of meer wordt genomen na een maaltijd, zal het niet goed werken.

doseren

Neem cellulose natriumfosfaat alleen zoals aangegeven. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

gemiste Dosis

Drink minstens een vol glas (8 ounces) van water, frisdrank of vruchtensap per uur, terwijl je wakker bent, tenzij anders voorgeschreven door uw arts. Dit zal ook helpen voorkomen dat nierstenen tijdens het gebruik van cellulose natriumfosfaat.

opslagruimte

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, slaat u de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Het is belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Dit is om ervoor te zorgen dat cellulose-natrium fosfaat goed werkt en geen ongewenste effecten veroorzaken.

Als u het nemen van een magnesium supplement, neem deze dan ten minste één uur vóór of na uw cellulose natriumfosfaat nemen. Anders kan de magnesium combineren met dit geneesmiddel en houdt het goed werkt.

Heeft vitamine C te nemen, of eet spinazie (of andere donkergroene bladgroenten), chocolade, gebrouwen thee, of rabarber terwijl u rekening cellulose natriumfosfaat. Zij kan de kans op nierstenen verhogen.

Gebruik geen melk drinken of eten melkproducten (bijvoorbeeld kaas, ijs en yoghurt), terwijl u dit geneesmiddel gebruikt, omdat zuivelproducten zijn rijk aan calcium. Het drinken van melk of het eten van melkproducten kan cellulose natriumfosfaat houden goed werkt.

Terwijl u cellulose natriumfosfaat, niet eten zoute voedingsmiddelen of gebruik extra zout op voedingsmiddelen. Om dit te doen kan zodat de kans op ongewenste effecten verhogen.

Voor patiënten op een zoutarm dieet

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.