mogelijke oorzaken van de ziekte van alzheimer

ziekte van Alzheimer veroorzaakt verlies van hersencellen in hersengebieden. Enkele verslechtering kan worden gerelateerd aan een verlies van chemische boodschappers in de hersenen, neurotransmitters, waarvan zenuwcellen in de hersenen om te communiceren.

Rosemary Orange, 53, van Ottawa, Ontario, vermoedde iets mis was met haar 83-jarige moeder, Sylvia. “Ze zou gaan winkelen en te vergeten wat ze deed”, zegt Orange. “Dus ze terug naar huis zou komen zonder iets te kopen; Enkele maanden later, werd Oranje’s moeder gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer, een vorm van dementie, dat bijna 36 miljoen mensen wereldwijd treft Dit percentage zal naar verwachting bijna verdubbelen in de komende 20 jaar, volgens. de World Health Organization, Wat kunt u doen als een ouder …

Deskundigen weten niet of amyloïde plaques en neurofibrillaire tangles zijn bijwerkingen van de ziekte van Alzheimer of een deel van de oorzaak. Deze plaques en tangles zijn niet gevonden bij mensen die de ziekte niet hebben.

Amyloïde plaques zijn massa’s van een eiwit genaamd beta-amyloïde. Deze plaque ophoopt bij de cellen in de hersenen die met elkaar communiceren; Neurofibrillaire knopen zijn gemaakt van een eiwit genaamd tau. Normaal, het tau-eiwit helpt cellen communiceren op de hersenen. Bij de ziekte van Alzheimer, het tau-eiwit twists en knopen. De klitten samenklonteren, en sommige zenuwcellen sterven, waarin communicatie in de hersenen veel moeilijker maakt; Als hersencellen sterven, het krimpt. De schade aan de hersenen veroorzaakt uiteindelijk problemen met het geheugen, intelligentie, oordeel, taal en gedrag.