longontsteking-cause

Virussen, bacteriën, schimmels of (in zeldzame gevallen) parasieten of andere organismen kunnen longontsteking veroorzaken.

Longontsteking is een acute infectie van de longen. Het is een gemeenschappelijk probleem dan de meeste mensen denken. Meestal longontsteking is een milde ziekte, maar sommige vormen zijn zeer gevaarlijk en vereisen ziekenhuisopname. In alle gevallen moet u hulp in te roepen van uw zorgverzekeraar; Longontsteking kan slechts een kwab van de rechter en linker long, long geheel of beide longen beïnvloeden; Veel verschillende soorten bacteriën infecteren de longen en veroorzaken longontsteking. Infected longen lekken vloeistoffen en werpen dode cellen. Dit materiaal klompen …

U kunt longontsteking

neus en keel Een gezond persoon bevatten vaak bacteriën of virussen die longontsteking veroorzaken. Longontsteking kan ontwikkelen wanneer deze organismen verspreid naar je longen, terwijl je longen zijn meer kans te worden besmet. Voorbeelden van momenten waarop dit kan gebeuren zijn tijdens of kort na een verkoudheid of als je een lange termijn (chronische) ziekte, zoals chronische obstructieve longziekte (COPD).

U kunt een longontsteking krijgen in je dagelijkse leven, zoals op school of op het werk (community-geassocieerde pneumonie) of wanneer u in een ziekenhuis of verpleeghuis (gezondheidszorg-geassocieerde pneumonie). De behandeling kan verschillen in de gezondheidszorg-geassocieerde longontsteking, omdat de bacteriën die de infectie veroorzaken in ziekenhuizen anders zijn dan die waardoor het in de gemeenschap kan zijn. Dit onderwerp richt zich op de community-geassocieerde pneumonie.

In de meeste gevallen kan de specifieke organismen (zoals bacteriën of virussen) niet worden vermeld, met testen. 1 Als een organisme wordt geïdentificeerd, is het meestal de bacterie Streptococcus pneumoniae. ; Veel soorten bacteriën kan longontsteking veroorzaken. Pneumonie veroorzaakt door Mycoplasma pneumoniae Mycoplasma pneumoniae is en genoemd soms mild “walking longontsteking, virussen zoals influenza A (het griepvirus) en respiratoir syncytieel virus (RSV) kan longontsteking veroorzaken.

Nadat je ademt besmette deeltjes lucht in je longen; Nadat je ademt bepaalde bacteriën uit je neus en keel in je longen. Dit gebeurt meestal tijdens de slaap; Tijdens of na een virale infectie van de bovenste luchtwegen, zoals verkoudheid en griep (influenza); Als een complicatie van een virale ziekte, zoals mazelen of waterpokken; Als je ademt grote hoeveelheden voedsel, maagsappen van de maag of braaksel in de longen (aspiratiepneumonie). Dit kan gebeuren wanneer u een medische aandoening die uw vermogen om te slikken, zoals een aanval of een beroerte invloed hebben gehad.