longoedeem ziekte

Longoedeem is een aandoening veroorzaakt door overtollig vocht in de longen. Deze vloeistof verzamelt in de vele luchtzakken in de longen, waardoor het moeilijk om te ademen.

Meestal hartproblemen veroorzaken longoedeem. Maar vloeistof kan ophopen om andere redenen, waaronder longontsteking, blootstelling aan bepaalde toxinen en geneesmiddelen, trauma aan de borstwand en het uitoefenen of leven op grote hoogte.

symptomen

Longoedeem die plotseling optreedt (acuut longoedeem) is een medische noodsituatie die onmiddellijke zorg. Hoewel longoedeem kan soms fataal blijken, zijn de vooruitzichten verbetert wanneer u een directe behandeling voor longoedeem te ontvangen, samen met de behandeling van het onderliggende probleem. Behandeling van longoedeem varieert afhankelijk van de oorzaak, maar omvat in het algemeen extra zuurstof en medicijnen.

Extreme kortademigheid of ademhalingsproblemen (dyspnoe), die verergert bij liggen; Een gevoel van verstikking of verdrinking; Piepende ademhaling of happend naar adem; Angst, rusteloosheid of een gevoel van angst; Een hoest die schuimig sputum die kunnen worden getint met bloed produceert; Pijn op de borst als longoedeem wordt veroorzaakt door hart-en vaatziekten; Een snelle, onregelmatige hartslag (hartkloppingen)

Afhankelijk van de oorzaak, kan longoedeem symptomen plotseling verschijnen of ontwikkelen in de tijd.

Als u een van deze tekenen of symptomen zich voordoen, bel 911 of dringende medische hulp meteen. Longoedeem kan dodelijk zijn als niet behandeld.

Longoedeem die komt op plotseling (acuut longoedeem) is levensbedreigend. Get dringende hulp als u een van de volgende acute tekenen en symptomen

Met meer kortademigheid dan normaal wanneer je fysiek actief bent .; Ademhalingsmoeilijkheden bij inspanning .; Moeite met ademhalen als je platte liegt .; piepende ademhaling .; Awakening ‘s nachts met een ademloos gevoel dat mag worden afgelost door zitten .; Snelle gewichtstoename bij longoedeem ontwikkelt als gevolg van congestief hartfalen, een aandoening waarbij uw hart pompt te weinig bloed naar de behoeften van uw lichaam te voldoen. De gewichtstoename is van ophoping van vocht in je lichaam, vooral in uw benen .; Zwelling in uw onderste ledematen .; Vermoeidheid.

Probeer niet om jezelf te rijden naar het ziekenhuis. In plaats daarvan, bel 911 of spoedeisende medische zorg en wachten op hulp.

Kortademigheid na inspanning, die zich ontwikkelt tot kortademigheid in rust; Hoest; Moeite met lopen bergop, die zich ontwikkelt tot moeite met lopen op een vlakke ondergrond; Koorts; Een hoest die schuimig sputum die kunnen worden getint met bloed produceert; Een snelle, onregelmatige hartslag (hartkloppingen); Pijn op de borst; Hoofdpijn, waarbij het eerste symptoom kan

Oorzaken

Je longen bevatten tal van kleine, elastische luchtzakjes genaamd alveoli. Bij elke ademhaling, deze luchtzakken te nemen in zuurstof en kooldioxide vrijkomen. Normaal gesproken is de gasuitwisseling plaatsvindt zonder problemen.

Maar in bepaalde omstandigheden, de longblaasjes vullen met vloeistof in plaats van lucht, waardoor zuurstof wordt geabsorbeerd in de bloedbaan. Een aantal dingen kan leiden tot vocht ophopen in je longen, maar de meeste hebben te maken met je hart (cardiogene longoedeem). Inzicht in de relatie tussen je hart en de longen kan helpen verklaren waarom.

Je hart is samengesteld uit twee bovenste en twee onderste kamers. De bovenste kamers (de rechter en linker atria) ontvangen inkomende bloed te pompen in de onderkamer. De onderste kamers (hoe meer gespierde rechter en linker ventrikels) pompen bloed uit je hart. De hartkleppen – die blijven bloed stroomt in de juiste richting – zijn poorten aan de kamer openingen.

Normaal gesproken, zuurstofarme bloed uit over je hele lichaam komt in de rechterboezem en mondt uit in de rechter ventrikel, waar het door middel van grote bloedvaten (longslagaders) naar je longen gepompt. Daar het bloed releases kooldioxide en zuurstof opneemt.

Het zuurstofrijke bloed keert dan terug naar het linker atrium via de pulmonaire aders, stroomt door de mitrale klep in het linker ventrikel en uiteindelijk laat het hart via een andere grote slagader, de aorta.

complicaties

De aortaklep aan de basis van de aorta blijft het bloed terugstroomt naar het hart. Van de aorta, het bloed reist naar de rest van het lichaam.

Kortademigheid, vooral als het aankomt op plotseling; Moeite met ademhalen of een gevoel van verstikkend (dyspnoe); Een bruisend, piepende ademhaling of hijgen geluid wanneer je inademt; Roze, schuimend sputum als u hoest; Ademhalingsproblemen, samen met overvloedig zweten; Een blauwe of grijze tint op uw huid; Een significante daling van de bloeddruk leidt tot duizeligheid, duizeligheid, zwakte of zweten; Een plotselinge verslechtering van één van de symptomen van chronische pulmonair oedeem of grote hoogte longoedeem

Voorbereiding voor uw afspraak

Cardiogene longoedeem is een type longoedeem veroorzaakt door een verhoogde druk in het hart.

Coronaire hartziekte. Na verloop van tijd kan de slagaders die bloed naar je hartspier smalle van vetafzettingen (plaques) geworden. Een hartaanval treedt op wanneer een bloedstolsel vormen in een van deze vernauwde slagaders, blokkeren de bloedstroom en beschadigt het deel van het door die slagader geleverd hartspier. Het resultaat is dat het beschadigde hartspier niet meer en zou moeten kan pompen. Of het is niet een stolsel dat de problemen brengt, maar het is een geleidelijk vernauwen van de kransslagaders resulteert in zwakte van de linker ventriculaire spier .; Hoewel de rest van je hart probeert te compenseren voor dit verlies, ofwel het is niet in staat om dat effectief te doen of het is verzwakt door de extra werkdruk. Wanneer de pompwerking van het hart is verzwakt, bloed back geleidelijk in je longen, waardoor vocht in uw bloed door de haarvaten te passeren in de longblaasjes. Dit is chronisch congestief hartfalen .; Cardiomyopathie. Wanneer uw hartspier is beschadigd door andere dan de doorbloeding problemen veroorzaakt, wordt de aandoening, de zogenaamde cardiomyopathie .; Omdat cardiomyopathie verzwakt de ventrikels – hoofdpomp van uw hart – je hart niet in staat om te reageren op omstandigheden die nodig hebben om harder te werken, zoals een stijging van de bloeddruk, een snellere hartslag bij inspanning, of het gebruik van te veel zout dat water veroorzaakt het behoud of infecties. Wanneer de linker hartkamer niet kan houden met de eisen die erop zijn geplaatst, vocht een back-up in uw longen .; Hartklep problemen. In mitralisklep ziekte of aortaklep ziekte, zijn de kleppen die de bloedstroom in de linker kant van je hart te reguleren ofwel niet breed genoeg (stenose) te openen of niet volledig (insufficiëntie) te sluiten. Hierdoor kan het bloed achteruitstroomt door de klep (insufficiëntie) .; Als de kleppen worden verkleind, kan bloed vrijelijk stromen in het hart en de druk in de linker ventrikel opbouwt, waardoor de linker ventrikel moeilijker met elke contractie. De linker ventrikel verwijdt ook meer doorbloeding mogelijk te maken, maar dit maakt pompwerking de linker ventrikel minder efficiënt. Omdat het werkt zo veel harder, de linker hartkamer spier uiteindelijk dikker, die meer de nadruk legt op de kransslagaders, verdere verzwakking van de linker hartkamer spier .; De verhoogde druk uitstrekt in het linkeratrium en dan naar de pulmonaire aders, waardoor vloeistof ophopen in de longen. Aan de andere kant, als de mitralisklep lekken, wat bloed wordt teruggespoeld naar je longen elke keer dat je hart pompt. Als de lekkage plotseling ontwikkelt, kunt u plotselinge en ernstige longoedeem ontwikkelen .; Hoge bloeddruk (hypertensie). Onbehandeld of ongecontroleerde hoge bloeddruk kan leiden tot beschadiging van de hartspier en verergering van coronaire hartziekte.

Deze aandoening komt meestal voor wanneer de zieke of overwerkte linker ventrikel is niet in staat om de pomp uit genoeg van het bloed die zij ontvangt van uw longen (congestief hartfalen). Daardoor stijgt de druk in het linker atrium en de aders en haarvaten in de longen, waardoor fluïdum wordt gedrukt door de capillaire wanden in de longblaasjes.

Acute respiratory distress syndrome (ARDS). Deze ernstige aandoening treedt op wanneer je longen plotseling te vullen met vloeistof en inflammatoire witte bloedcellen. Veel omstandigheden kunnen leiden tot ARDS, waaronder ernstige verwondingen (trauma), systemische infectie (sepsis), longontsteking en ernstige bloeden .; Grote hoogten. Bergbeklimmers en mensen die wonen of reizen naar grote hoogte locaties lopen het risico op het ontwikkelen van grote hoogte longoedeem (HAPE) .; Deze voorwaarde – die over het algemeen gebeurt op een hoogte boven de 8000 voet (ongeveer 2.400 meter) – kan ook wandelaars en skiërs die beginnen met trainen op grotere hoogte beïnvloeden zonder eerst te raken gewend, die van een paar dagen kan duren tot een paar weken. Maar ook mensen die hebben gewandeld en geskied op grote hoogte in het verleden zijn niet immuun .; Hoewel de exacte oorzaak is niet volledig duidelijk, HAPE lijkt te ontwikkelen als gevolg van de toegenomen druk van vernauwing van de pulmonale capillairen. Zonder de juiste zorg, kan HAPE fataal zijn, maar dit risico kan worden geminimaliseerd .; Zenuwstelsel omstandigheden. Een type longoedeem genoemd neurogene longoedeem kan optreden na zenuwstelsel aandoeningen of procedures – bijvoorbeeld na hoofdletsel, beslag of subarachnoïdale bloeding – of na hersenchirurgie .; Bijwerking. Veel geneesmiddelen – variërend van illegale drugs zoals heroïne en cocaïne voor aspirine – Het is bekend dat niet-cardiogeen longoedeem veroorzaken .; Longembolie. Longembolie, een aandoening die optreedt wanneer bloedstolsels reizen van bloedvaten in de benen om je longen, kan leiden tot longoedeem .; Virale infecties. Longoedeem kunnen worden veroorzaakt door virale infecties zoals het hantavirus en dengue virus .; Longbeschadiging. Longoedeem kan optreden na chirurgie om bloedstolsels uit de longen verwijderd, maar het komt slechts in het deel van de long waarvan de stolsels werden verwijderd. Het kan ook optreden na een ingeklapte long is opnieuw uitgebreid of zelden na hoeveelheden vloeistof hebben uit de longen verwijderd .; Niet-cardiogeen longoedeem komt ook voor in de longen direct onder stomp trauma aan de borstwand met de meest voorkomende oorzaak zijn auto-ongelukken .; Blootstelling aan bepaalde toxinen. Deze omvatten toxines je inademt alsmede degenen die kunnen circuleren binnen uw eigen lichaam, bijvoorbeeld als je inademt (aspireren) een aantal van uw maaginhoud als je overgeven. Inademen toxinen zoals ammoniak en chloor, die kan optreden met trein ongevallen, veroorzaakt intense irritatie van de kleine luchtwegen en alveoli, waardoor vochtophoping .; Inademen van rook. Rook van een brand bevat chemicaliën die het membraan tussen de longblaasjes en de haarvaten beschadigen, waardoor vocht om uw longen komt .; Bijna verdrinken. Het inademen van water zorgt ervoor dat niet-cardiogeen longoedeem dat omkeerbaar is met onmiddellijke aandacht.

Tests en diagnose

Medische aandoeningen die kunnen leiden tot de linker ventrikel te zwak worden en uiteindelijk falen omvatten

Coronaire hartziekte. Na verloop van tijd kan de slagaders die bloed naar je hartspier smalle van vetafzettingen (plaques) geworden. Een hartaanval treedt op wanneer een bloedstolsel vormen in een van deze vernauwde slagaders, blokkeren de bloedstroom en beschadigt het deel van het door die slagader geleverd hartspier. Het resultaat is dat het beschadigde hartspier niet meer en zou moeten kan pompen. Of het is niet een stolsel dat de problemen brengt, maar het is een geleidelijk vernauwen van de kransslagaders resulteert in zwakte van de linker ventriculaire spier.

Onderste extremiteit en zwelling van de buik; Ophoping van vocht in de membranen die je longen (pleura-effusie) omringen; Congestie en zwelling van de lever

Hoewel de rest van je hart probeert te compenseren voor dit verlies, ofwel het is niet in staat om dat effectief te doen of het is verzwakt door de extra werkdruk. Wanneer de pompwerking van het hart is verzwakt, bloed back geleidelijk in je longen, waardoor vocht in uw bloed door de haarvaten te passeren in de longblaasjes. Dit is chronisch congestief hartfalen.

Noteer alle symptomen die u ondervindt, zelfs als ze lijken los van de reden waarom u de afspraak hebt gepland .; Noteer als u vergelijkbare symptomen in het verleden hebben gehad, zelfs als u geen arts zag .; Noteer belangrijke persoonlijke informatie, met inbegrip van zaken als de recente veranderingen in het leven, of grote spanningen .; Het verkrijgen van kopieën van de medische dossiers waar mogelijk. Kwijting samenvattingen uit het ziekenhuis, het gevolg is van hart testen, evenals samenvatting letters van een vorige specialisten die je hebt gezien kan nuttig zijn voor je nieuwe arts .; Maak een lijst van alle medicijnen, alsmede alle vitaminen of supplementen die je neemt .; Houd schriftelijke spoor van uw gewicht, en neem dat record met u, zodat uw arts kan kijken voor eventuele trends .; Maak een lijst van de zoute voedingsmiddelen je regelmatig eet. Te vermelden of u meer van deze onlangs hebben gegeten .; Vraag een familielid of vriend om mee te gaan, indien mogelijk. Soms kan het moeilijk zijn om te genieten van al het aan u verstrekt tijdens een afspraak informatie. Iemand die begeleidt u misschien iets dat je gemist of vergeten .; Schrijf een lijst van vragen aan uw arts te vragen.

Cardiomyopathie. Wanneer uw hartspier is beschadigd door andere dan de doorbloeding problemen veroorzaakt, wordt de aandoening, de zogenaamde cardiomyopathie.

Omdat cardiomyopathie verzwakt de ventrikels – hoofdpomp van uw hart – je hart niet in staat om te reageren op omstandigheden die nodig hebben om harder te werken, zoals een stijging van de bloeddruk, een snellere hartslag bij inspanning, of het gebruik van te veel zout dat water veroorzaakt het behoud of infecties. Wanneer de linker hartkamer niet kan houden met de eisen die erop zijn geplaatst, vocht een back-up in uw longen.

Wat is de meest waarschijnlijke oorzaak van de symptomen die ik momenteel ?; Wat voor soort testen heb ik nodig? Doe deze tests geen speciale voorbereiding ?; Wat doet mijn borst X-ray en elektrocardiogram laten zien ?; Welke behandelingen zijn beschikbaar, en welke raden jullie aan ?; Welke soorten bijwerkingen kan ik verwachten van behandeling ?; Zijn er alternatieven voor de primaire aanpak die jij suggereert ?; Wat is mijn prognose ?; Zijn er dieet of activiteit beperkingen die ik moet volgen? Zou het helpen om een ​​diëtist te zien ?; Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik naar huis kan nemen met mij? Welke websites raden jullie aan een bezoek aan?

Behandelingen en drugs

Hartklep problemen. In mitralisklep ziekte of aortaklep ziekte, zijn de kleppen die de bloedstroom in de linker kant van je hart te reguleren ofwel niet breed genoeg (stenose) te openen of niet volledig (insufficiëntie) te sluiten. Hierdoor kan het bloed achteruitstroomt door de klep (insufficiëntie).

Wanneer heb je voor het eerst beginnen te ervaren symptomen ?; Laat uw symptomen continue geweest ?; Heb je de laatste tijd gegeten meer zoute voedingsmiddelen ?; Hoe ernstig zijn uw klachten? Hebben uw klachten invloed op uw werk of dagelijkse activiteiten ?; Heeft u symptomen van obstructieve slaap apneu ?; Ben je gediagnosticeerd met obstructieve slaap apneu? Zo ja, wat doe je voor dat ?; Is er iets lijken om uw klachten te verbeteren ?; Wat, als er iets lijkt te verergeren uw klachten ?; Heeft u een familiegeschiedenis van de longen of hart-en vaatziekten ?; Heb je ooit gediagnosticeerd met chronische obstructieve longziekte (COPD) of astma ?; Rookt u of heb je roken in het verleden? Zo ja, hoeveel pakjes per dag en wanneer ben je gestopt ?; Wat voor soort oefening doe je ?; Heeft u een reis naar meer dan 1 mijl hoogtes?

Als de kleppen worden verkleind, kan bloed vrijelijk stromen in het hart en de druk in de linker ventrikel opbouwt, waardoor de linker ventrikel moeilijker met elke contractie. De linker ventrikel verwijdt ook meer doorbloeding mogelijk te maken, maar dit maakt pompwerking de linker ventrikel minder efficiënt. Omdat het werkt zo veel harder, de linker hartkamer spier uiteindelijk dikker, die meer de nadruk legt op de kransslagaders, verdere verzwakking van de linker hartkamer spier.

De verhoogde druk uitstrekt in het linkeratrium en dan naar de pulmonaire aders, waardoor vloeistof ophopen in de longen. Aan de andere kant, als de mitralisklep lekken, wat bloed wordt teruggespoeld naar je longen elke keer dat je hart pompt. Als de lekkage plotseling ontwikkelt, kunt u plotselinge en ernstige longoedeem ontwikkelen.

Lifestyle en huismiddeltjes

Andere voorwaarden kunnen leiden tot cardiogene longoedeem, zoals hoge bloeddruk als gevolg van vernauwde nierslagaders (nierarteriestenose) en vochtophoping als gevolg van een nierziekte of hartproblemen.

Longoedeem, die niet door de toegenomen druk wordt veroorzaakt in je hart wordt genoemd niet-cardiogeen longoedeem.

Röntgenfoto van de borst. Een röntgenfoto van de borst zal waarschijnlijk de eerste test die u hebt gedaan om de diagnose van longoedeem te bevestigen en uit te sluiten andere mogelijke oorzaken van uw kortademigheid .; Pulsoximetrie. In pulsoximetrie, een sensor aangesloten op uw vinger of oor maakt gebruik van licht om te bepalen hoeveel zuurstof in je bloed .; Bloedtesten. Misschien heeft bloed getrokken, gewoonlijk van een slagader in de pols, zodat het kan worden gecontroleerd op de hoeveelheid zuurstof en kooldioxide bevat (arteriële gasconcentraties) .; Uw bloed kan ook worden gecontroleerd op niveaus van een stof genaamd B-type natriuretisch peptide (BNP). Verhoogde BNP kan aangeven dat uw longoedeem wordt veroorzaakt door een hartaandoening .; Andere bloedonderzoek kan worden gedaan – met inbegrip van tests van uw nierfunctie, schildklierfunctie en bloedonderzoek – alsook tests om een ​​hartaanval als de oorzaak van uw longoedeem te sluiten .; Elektrocardiogram (ECG). Deze niet-invasieve test kan een breed scala van informatie over uw hart te onthullen. Tijdens een ECG, patches gehecht aan je huid te ontvangen elektrische impulsen vanuit je hart. Deze worden in de vorm van golven op grafiekpapier of een monitor. De golfpatronen uw hartslag en ritme, en of onderdelen van uw hart tonen verminderde bloeddoorstroming .; Echo cardiogram. Een echocardiogram is een niet-invasieve test die een wand-vormig apparaat genaamd een transducer hoogfrequente geluidsgolven die worden gereflecteerd door de weefsels van je hart te genereren gebruikt. De geluidsgolven worden vervolgens verstuurd naar een machine die ze gebruikt om beelden van je hart samen op een monitor .; De test kan helpen bij het vaststellen van een aantal hartproblemen, waaronder hartklep problemen, abnormale bewegingen van de ventriculaire muren, vocht rond het hart (pericardiale effusie) en aangeboren hartafwijkingen .; Het kan ook gebieden van verminderde bloedstroom tonen in je hart en als je hart pompt bloed effectief als het klopt. Ook kan inschatten of er verhoogde druk in de rechterkant van het hart en verhoogde druk in de longslagaders .; Transoesophageale echocardiografie (TEE). In een traditionele cardiale echografie examen, de omvormer blijft buiten je lichaam op de borstwand. Maar in STUK, een arts een zachte, flexibele buis (catheter) met een transducer door je mond aan de tip en begeleidt het in uw slokdarm – de passage die leidt naar je maag .; De slokdarm ligt vlak achter je hart, die het mogelijk maakt uw arts om een ​​nauwere en nauwkeuriger beeld van je hart en het centrum van pulmonale arteriën zien .; Pulmonale catheterisatie. Als er andere tests niet de reden van uw longoedeem openbaren, kan uw arts een procedure voorstellen om de druk in je longen haarvaten (wedge druk) meten .; Tijdens deze test, een arts een kleine ballon katheter via een ader in uw been of arm en begeleidt het in een longslagader. De katheter heeft twee openingen verbonden drukomvormers. De ballon wordt opgeblazen en vervolgens leeglopen, waardoor drukmetingen .; Hartkatheterisatie. Indien tests zoals een ECG of echocardiografie niet de oorzaak van uw longoedeem te ontdekken, of heb je ook pijn op de borst, kan uw arts hartkatheterisatie en coronaire angiogram suggereren .; Tijdens hartkatheterisatie, een arts een lange, dunne katheter in een slagader of ader in de lies, nek of arm en discussies die het door de bloedvaten naar je hart met behulp van X-ray imaging. Artsen injecteren dan kleurstof in de bloedvaten van uw hart hen zichtbaar onder X-ray imaging (coronaire angiogram) te maken .; Tijdens deze procedure kunnen artsen behandelingen zoals het openen van een verstopte slagader, die snel de pompwerking van het linkerventrikel verhogen door te voeren. Hartcatheteriseren kan ook worden gebruikt om de druk in de hartkamers te meten, hartkleppen beoordelen en zoeken naar oorzaken van longoedeem.

het voorkomen

In deze toestand kan vloeistof lekken uit de haarvaten in je longen ‘luchtzakjes, omdat de haarvaten zich meer doorlaatbaar of lekkende geworden, zelfs zonder de opbouw van tegendruk vanuit je hart. Sommige factoren die niet-cardiogeen longoedeem kunnen veroorzaken omvatten

Meer informatie over Longoedeem

Grote hoogten. Bergbeklimmers en mensen die wonen of reizen naar grote hoogte locaties lopen het risico op het ontwikkelen van grote hoogte longoedeem (HAPE).

Deze voorwaarde – die over het algemeen gebeurt op een hoogte boven de 8000 voet (ongeveer 2.400 meter) – kan ook wandelaars en skiërs die beginnen met trainen op grotere hoogte beïnvloeden zonder eerst te raken gewend, die van een paar dagen kan duren tot een paar weken. Maar ook mensen die hebben gewandeld en geskied op grote hoogte in het verleden zijn niet immuun.

Hoewel de exacte oorzaak is niet volledig duidelijk, HAPE lijkt te ontwikkelen als gevolg van de toegenomen druk van vernauwing van de pulmonale capillairen. Zonder de juiste zorg, kan HAPE fataal zijn, maar dit risico kan worden geminimaliseerd.

Meer over Longoedeem

Longbeschadiging. Longoedeem kan optreden na chirurgie om bloedstolsels uit de longen verwijderd, maar het komt slechts in het deel van de long waarvan de stolsels werden verwijderd. Het kan ook optreden na een klaplong is opnieuw uitgebreid of zelden na hoeveelheden vloeistof hebben uit de longen verwijderd.

Cardiogeen longoedeem komt ook voor in de longen direct onder stomp trauma aan de borstwand van de meest voorkomende oorzaak zijn auto-ongelukken.

Het hart heeft twee bovenste en twee onderste kamers. De bovenste kamers, de rechter en linker atria, ontvangen binnenkomende bloed. De onderste kamers, hoe meer gespierde rechter en linker ventrikels, pomp bloed uit je hart. De hartkleppen, die het bloed blijven stromen in de goede richting, zijn poorten bij de kamer openingen.

Als longoedeem blijft, kan het druk in de longslagader (pulmonale hypertensie) te verhogen, en uiteindelijk de rechter ventrikel in je hart zwak en begint te mislukken. Het rechterventrikel heeft een veel dunnere wand spieren dan wel de linkerkant van het hart, omdat het minder onder druk om bloed te pompen in de longen. De verhoogde druk steunt in het rechter atrium en in verschillende delen van het lichaam, waar het kan veroorzaken

Als hij niet behandeld wordt, kan acuut longoedeem fataal zijn. In sommige gevallen kan het fataal zijn, zelfs als je een behandeling.

Als u longoedeem, zult u waarschijnlijk eerst worden gezien door een meldkamer arts. Als u denkt dat u tekenen of symptomen van longoedeem, bel 911 of medische hulp in plaats van te maken een poliklinische afspraak.

De meeste mensen met longoedeem zal worden opgenomen in het ziekenhuis voor minstens een paar dagen, vaak langer. U kunt verschillende specialisten zien, terwijl je in het ziekenhuis. Nadat uw toestand is gestabiliseerd, kan dan worden aangeduid als een poliklinische om een ​​arts opgeleid in hartaandoeningen (cardioloog) of longaandoeningen (longarts).

Uw tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen zal u helpen de meeste van uw tijd samen. Lijst uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijk in het geval de tijd om is. Voor longoedeem, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om vragen te stellen tijdens uw afspraak op elk moment dat je iets niet begrijpt.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen voorbehouden tijd te gaan over alle punten die u wilt meer tijd door te brengen. Uw arts kan vragen

Preload verloopstukken. Voorbelasting verminderen van medicatie verminderen van de druk die wordt veroorzaakt door vocht in te gaan op je hart en de longen. Artsen vaak voorschrijven nitroglycerine en diuretica zoals furosemide (Lasix) voor de behandeling van longoedeem. Diuretica kan u plassen zo veel in eerste instantie dat u tijdelijk een blaaskatheter kan het nodig zijn, terwijl je in het ziekenhuis. De drug nifedipine (Procardia) soms worden voorgeschreven .; Morfine (Avinza, MS Contin). Deze verdovend kan worden gebruikt om kortademigheid en angst te verlichten. Maar sommige artsen zijn van mening dat de risico’s van morfine de voordelen kunnen opwegen tegen en zijn meer geneigd om andere, meer effectieve medicijnen te gebruiken .; Afterload verloopstukken. Deze medicijnen, zoals nitroprusside (Nitropress), verwijden je bloedvaten en neem een ​​drukbelasting off linker hartkamer van uw hart .; Bloeddruk medicijnen. Als u een hoge bloeddruk als je longoedeem te ontwikkelen, zult u worden gegeven medicijnen om het te controleren. Als alternatief, als uw bloeddruk te laag is, ben je waarschijnlijk te worden gegeven medicijnen om deze te verhogen.

Omdat longoedeem vereist snelle behandeling, zul je in eerste instantie worden gediagnosticeerd op basis van uw symptomen en een lichamelijk onderzoek, elektrocardiogram en röntgenfoto van de borst.

Zodra uw conditie is stabieler, zal uw arts vragen stellen over uw medische geschiedenis, met name de vraag of je ooit hebt gehad hart- of longziekte.

Controle van uw hoge bloeddruk. Als je een hoge bloeddruk hebt, neem je medicijnen zoals voorgeschreven en controleer je bloeddruk regelmatig. Noteer de resultaten. Vraag uw arts om richtlijnen met betrekking tot uw optimale bloeddruk .; Bedienen van andere medische aandoeningen. Bedien elke onderliggende medische aandoeningen, zoals het controleren van uw glucosespiegel als je diabetes hebt .; Het vermijden van de oorzaak van uw conditie. Als uw conditie is te wijten aan drugs, allergenen of op grote hoogten, te voorkomen dat deze om verdere schade te minimaliseren om je longen .; Stoppen met roken. Als u rookt, stoppen met roken .; Het eten van een gezond dieet. Uw arts kan u adviseren om een ​​zoutarm dieet volgen. Vraag om een ​​verwijzing naar een diëtist als u hulp evalueren het zoutgehalte in voedingsmiddelen nodig. Ook eet een gezond dieet van fruit, groenten en volkoren granen .; Het handhaven van een gezond gewicht en het uitoefenen. Zorg voor een gezond gewicht en regelmatig te oefenen.

Tests die kunnen worden gedaan om longoedeem te diagnosticeren of om te bepalen waarom u ontwikkeld vocht in je longen omvatten

Bloedtesten. Misschien heeft bloed getrokken, gewoonlijk van een slagader in de pols, zodat het kan worden gecontroleerd op de hoeveelheid zuurstof en kooldioxide bevat (arterieel bloedgas concentraties).

Uw bloed kan ook worden gecontroleerd op niveaus van een stof genaamd B-type natriuretisch peptide (BNP). Verhoogde BNP kan aangeven dat uw longoedeem wordt veroorzaakt door een hartaandoening.

Andere bloedonderzoek kan worden gedaan – met inbegrip van tests van uw nierfunctie, schildklierfunctie en bloedonderzoek – alsook tests om een ​​hartaanval als de oorzaak van uw longoedeem te sluiten.

Echo cardiogram. Een echocardiogram is een niet-invasieve test die een wand-vormig apparaat genaamd een transducer hoogfrequente geluidsgolven die worden gereflecteerd door de weefsels van je hart te genereren gebruikt. De geluidsgolven worden vervolgens verstuurd naar een machine die ze gebruikt om beelden van je hart samen op een monitor.

De controle van uw bloeddruk. Hoge bloeddruk (hypertensie) kan leiden tot ernstige aandoeningen zoals beroerte, hart- en vaatziekten en nierfalen. In veel gevallen kunt u uw bloeddruk te verlagen of een gezond niveau te houden door het krijgen van regelmatige lichaamsbeweging, het handhaven van een gezond gewicht, het eten van een dieet rijk aan vers fruit, groenten en vetarme zuivelproducten, en het beperken van zout en alcohol .; Let op uw cholesterolgehalte in het bloed. Cholesterol is een van de verschillende soorten vetten essentieel voor een goede gezondheid. Maar te veel cholesterol kan te veel van het goede zijn. Hoger dan normaal cholesterolgehalte kan leiden tot vetophopingen te vormen in uw slagaders, belemmeren de bloedstroom en het verhogen van uw risico op vasculaire aandoeningen .; Maar veranderingen in levensstijl kan vaak houden uw cholesterolgehalte laag. Veranderingen in levensstijl kunnen onder meer het beperken van vetten (vooral verzadigde vetten), het eten van meer vezels, vis en verse groenten en fruit, regelmatig aan lichaamsbeweging, stoppen met roken en het drinken met mate .; Niet roken. Als u rookt en kan niet stoppen op uw eigen, overleg dan met uw arts over strategieën en programma’s om u te helpen een rokende gewoonte te doorbreken. Roken kan het risico op hart- en vaatziekten verhogen. Vermijd ook passief roken .; Eet een hart-gezond dieet. Eet een gezond dieet dat is laag in zout, suikers en vaste vetten en rijk aan fruit, groenten en volkoren granen .; Beperk zout. Het is vooral belangrijk om minder zout (natrium) te gebruiken als u een hartaandoening of hoge bloeddruk. Bij sommige mensen met een ernstig beschadigde linker ventrikel functie, kan overtollige zout genoeg om te activeren congestief hartfalen .; Als u een harde tijd te bezuinigen op zout, kan het helpen om een ​​diëtist te praten. Hij of zij kan helpen wijzen zoutarm voedingsmiddelen evenals het bieden van tips voor het maken van een zoutarm dieet interessant en goed te proeven .; Oefen regelmatig. Lichaamsbeweging is van vitaal belang voor een gezond hart. Regelmatige aërobe oefening, ongeveer 30 minuten per dag, helpt u de controle van de bloeddruk en het cholesterolgehalte en handhaven van een gezond gewicht. Als je niet gewend bent om te oefenen, beginnen langzaam en geleidelijk opbouwen. Zorg ervoor dat u uw arts op OK te krijgen voordat u begint met sporten .; Zorg voor een gezond gewicht. Omdat zelfs licht overgewicht verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Aan de andere kant, zelfs het verlies van kleine hoeveelheden van het gewicht kan uw bloeddruk en cholesterol te verlagen en verminderen uw risico op diabetes .; Het beheer van stress. Om het risico op hartproblemen te verminderen, probeer je stress te verminderen. Vind gezonde manieren om te minimaliseren of omgaan met stressvolle gebeurtenissen in je leven.

De test kan helpen bij het vaststellen van een aantal hartproblemen, waaronder hartklep problemen, abnormale bewegingen van de ventriculaire muren, vocht rond het hart (pericardiale effusie) en aangeboren hartafwijkingen.

Het kan ook gebieden van verminderde bloedstroom tonen in je hart en als je hart pompt bloed effectief als het klopt. Ook kan inschatten of er verhoogde druk in de rechterkant van het hart en verhoogde druk in de longslagaders.

Transoesophageale echocardiografie (TEE). In een traditionele cardiale echografie examen, de omvormer blijft buiten je lichaam op de borstwand. Maar in STUK, een arts een zachte, flexibele buis (catheter) met een transducer door je mond aan de tip en begeleidt het in uw slokdarm – de doorgang naar je maag.

De slokdarm ligt vlak achter je hart, die het mogelijk maakt uw arts om een ​​nauwere en nauwkeuriger beeld van uw hart en het centrale longslagaders te zien.

Pulmonale catheterisatie. Als er andere tests niet de reden van uw longoedeem openbaren, kan uw arts een procedure om de druk in je longen haarvaten (wedge druk) meten suggereren.

Tijdens deze test, een arts een kleine ballon katheter via een ader in uw been of arm en begeleidt het in een longslagader. De katheter heeft twee openingen verbonden drukomvormers. De ballon wordt opgeblazen en vervolgens leeglopen, waardoor drukmetingen.

Hartkatheterisatie. Indien tests zoals een ECG of echocardiografie niet de oorzaak van uw longoedeem te ontdekken, of heb je ook pijn op de borst, kan uw arts hartkatheterisatie en coronaire angiogram suggereren.

Tijdens hartkatheterisatie, een arts een lange, dunne katheter in een slagader of ader in de lies, nek of arm en discussies die het door de bloedvaten naar je hart met behulp van X-ray imaging. Artsen injecteren dan kleurstof in de bloedvaten van uw hart hen zichtbaar onder X-ray imaging (coronaire angiogram) te maken.

Tijdens deze procedure kunnen artsen behandelingen zoals het openen van een verstopte slagader, die snel de pompwerking van het linkerventrikel verhogen door te voeren. Hartcatheteriseren kan ook worden gebruikt om de druk in de hartkamers te meten, hartkleppen beoordelen en zoeken naar oorzaken van longoedeem.

Waardoor zuurstof is de eerste stap in de behandeling van pulmonaire oedeem. Je meestal zuurstof ontvangen via een gezichtsmasker of nasale canule – een flexibele plastic buis met twee openingen die zuurstof te leveren aan elk neusgat. Dit zou sommige van uw symptomen te verlichten. Uw arts zal uw zuurstofgehalte nauwlettend te volgen. Soms is het nodig om de ademhaling van een machine bij te staan, zoals een mechanische ventilator.

Afhankelijk van uw conditie en de reden van uw longoedeem, kunt u ook een of meer van de volgende geneesmiddelen te ontvangen

Als uw longoedeem wordt veroorzaakt door een andere aandoening, zoals een zenuwstelsel aandoening, zal uw arts de behandeling van de voorwaarde dat zij en de longoedeem veroorzaakt.

Als je klimmen of reizen op grote hoogte en ervaring milde symptomen van HAPE, aflopend 2.000 tot 3.000 voet (ongeveer 600 tot 900 meter) zo snel als je kunt, binnen reden, moet uw symptomen te verlichten. Je moet ook vermindering van de fysieke activiteit en warm houden, zoals lichamelijke activiteit en koud kan uw toestand nog erger te maken.

Zuurstof is meestal de eerste behandeling en kunnen vaak verlichting van de symptomen. Als extra zuurstof niet beschikbaar is, kunt u draagbare hyperbare kamers, die een afdaling imiteren enkele uren te gebruiken totdat u een lagere hoogte kan afdalen.

Naast zuurstof en af ​​te dalen naar een lagere hoogte, kan het medicijn nifedipine (Procardia) helpen de druk te verminderen in de longslagaders en het verbeteren van uw conditie.

Wanneer de symptomen zijn ernstiger, zult u waarschijnlijk hulp nodig heeft in uw afkomst. Een helikopter redding kan nodig zijn voor de meest ernstige gevallen, omdat HAPE levensbedreigend kan zijn.

Sommige klimmers neemt voorgeschreven medicijnen zoals acetazolamide (Diamox Sequels) of nifedipine te helpen bij de behandeling of symptomen van HAPE te voorkomen. Om HAPE te voorkomen, wordt medicatie gestart ten minste één dag voor beklimming.

Afhankelijk van uw conditie, kan uw arts veranderingen in levensstijl aanbevelen, met inbegrip

Longoedeem is niet altijd te voorkomen, maar deze maatregelen kan helpen uw risico te verminderen.

Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste oorzaak van longoedeem. U kunt uw risico op vele soorten van hartproblemen te verminderen door het volgen van deze suggesties

Let op uw cholesterolgehalte in het bloed. Cholesterol is een van de verschillende soorten vetten essentieel voor een goede gezondheid. Maar te veel cholesterol kan te veel van het goede zijn. Hoger dan normaal cholesterolgehalte kan leiden tot vetophopingen te vormen in uw slagaders, belemmeren de bloedstroom en het verhogen van uw risico op vasculaire aandoeningen.

Maar veranderingen in levensstijl kan vaak houden uw cholesterolgehalte laag. Veranderingen in levensstijl kunnen onder meer het beperken van vetten (vooral verzadigde vetten); het eten van meer vezels, vis en verse groenten en fruit; regelmatig te oefenen; stoppen met roken; en het drinken met mate.

Beperk zout. Het is vooral belangrijk om minder zout (natrium) te gebruiken als u een hartaandoening of hoge bloeddruk. Bij sommige mensen met een ernstig beschadigde linker ventrikel functie, kan overtollige zout genoeg om te activeren congestief hartfalen.

Als u een harde tijd te bezuinigen op zout, kan het helpen om een ​​diëtist te praten. Hij of zij kan helpen wijzen zoutarm voedingsmiddelen evenals het bieden van tips voor het maken van een zoutarm dieet interessant en goed te proeven.

Als u op reis of klimmen op grote hoogte, acclimatiseren jezelf langzaam. Hoewel aanbevelingen variëren, adviseren de meeste experts stijgend niet meer dan 1000 tot 1200 voet (ongeveer 305-366 meter) per dag als je 8200 voet (ongeveer 2500 meter) te bereiken. Rest een extra dag om de 600 tot 1.200 voet (ongeveer 183-366 meter) als je op een grote hoogte (8.200 voet, of ongeveer 2.500 meter).

Sommige klimmers neemt voorgeschreven medicijnen zoals acetazolamide (Diamox Sequels) of nifedipine (Procardia) om te helpen de symptomen van HAPE te voorkomen. Om HAPE te voorkomen, te beginnen met de medicatie ten minste één dag voor de beklimming. Ga door het nemen van de medicatie voor ongeveer vijf dagen nadat je bent aangekomen op uw grote hoogte bestemming.

1

)