longembolie-medicatie

Medicijnen kunnen helpen voorkomen dat herhaalde episodes van longembolie door het voorkomen van nieuwe vorming van bloedstolsels of het voorkomen van bestaande stolsels van steeds groter.

Anticoagulantia worden voorgeschreven als longembolie is gediagnosticeerd of sterk vermoed.

U waarschijnlijk neemt een antistollingsmiddel gedurende ten minste 3 maanden na longembolie om het risico van een bloedstolsel verminderen. 2 Behandeling met anticoagulantia kan blijven gedurende je leven als het risico van het hebben van een longembolie hoog blijft.

Verschillende soorten anticoagulantia voor de behandeling van longembolie. In het ziekenhuis, zou je een antistollingsmiddel worden gegeven als een schot of door middel van een IV. Nadat je naar huis gaat, zou je jezelf shots voor een paar dagen. Voor de lange termijn, zult u waarschijnlijk neemt een pil.

anticoagulantia omvatten

Als u een antistollingsmiddel te nemen, kunt u stappen ondernemen om te voorkomen dat bloeden te nemen. Dit geldt ook voor het voorkomen van blessures en het krijgen regelmatig bloedonderzoek indien nodig.

apixaban; dabigatran; heparine; rivaroxaban; Warfarine.

Stolsel oplossende (trombolytische) medicijnen worden niet vaak gebruikt voor de behandeling van longembolie. Hoewel ze een bloedstolsel snel kan oplossen, ook trombolytica sterk het risico op ernstige bloeden te verhogen. Ze worden soms gebruikt voor de behandeling van een levensbedreigende longembolie.