kwartel kan belangrijke schakel in de verspreiding van de vogelgriep (2003) zijn

Wat moet er gebeuren om een ​​vogelgriep stam te springen van een eend aan een mens? Vóór 1997, onderzoekers verondersteld genen van een vogel stam en een menselijke stam moest mengen in een tussengastheer, bijvoorbeeld een varken. Maar dat is een manier om een ​​dergelijke sprong gebeurt, ze weten nu is het ingewikkelder dan dat.

“De moleculaire kenmerken die het mogelijk maken een griep stam soorten springen zijn slecht begrepen,” zegt Daniel Perez, Ph.D., assistent professor in de diergeneeskunde aan de Universiteit van Maryland, College Park. “Helaas, hebben we nauwelijks gekrast de oppervlakte.”

De theernment ondersteund onderzoeker onderzoekt hoe een klein, voorheen hoofd gezien vogel kon spelen een grote rol in de verspreiding van de griep in Zuidoost-Azië van de ene soort naar de andere.

“We hebben ontdekt dat kwartel één van de 14 verschillende stammen van de griep kunnen dragen, maar ze tonen geen tekenen van de ziekte,” zegt Dr Perez. Dit is bijzonder zorgwekkend omdat, zoals kwartel geen symptomen van griep vertonen, hebben zij een langere termijn om verspreiding van de ziekte. Bovendien, het virus vermenigvuldigt voornamelijk in de luchtwegen-gelijk-mens en kunnen zich in de vorm van aerosol druppels in de lucht. (Andere vogels verspreiden het griepvirus vooral via de uitwerpselen.)

Dr. Perez en zijn onderzoeksteam zijn momenteel het bestuderen van wat er nodig is om verschillende stammen van influenza met mogelijke pandemie-H2, H7 en H9-te springen van het wild levende vogels naar kwartels. In één studie, worden ze onderzocht hoe een H2-stam in eenden is aangepast zodat het aan kwartel kan worden overgedragen. Zij hebben ontdekt dat de kwartel aangepaste stam ziekte bij kippen zorgt ervoor dat terwijl de wilde stam niet. Kippen kunnen bepaalde griepvirussen direct verspreiden naar mensen.

In een ander experiment, worden zij vergelijken van de infectiviteit van een wilde stam H7, gecreëerd door reverse genetics, met een kwartel aangepaste versie van dezelfde stam door het infecteren van zoogdiercellen groeien in voedselrijke gel. De onderzoekers hebben ontdekt dat kleine gaatjes genaamd “plaques” (minder dan 1 millimeter in diameter) in de gel rond cellen geïnfecteerd met de wilde stam zal vormen, wat aangeeft gebieden waar het virus verspreidt. Echter, veel grotere plaques (2-3 mm diameter) te vormen in de gel rondom de kwartel aangepaste stam, wat suggereert dat de kwartel aangepaste stam moleculaire eigenschappen compatibeler met groei in een zoogdiergastheer heeft gekregen.