intrekbaar testikel tests en diagnose

Als uw zoon heeft een testikel niet in de balzak, zal zijn arts de ligging in de lies te bepalen. Als het eenmaal is gevestigd, zal de arts proberen om het zachtjes begeleiden in de juiste positie in het scrotum.

Uw zoon kan liggend, zittend of staand tijdens dit onderzoek. Als uw zoon is een peuter, zou de dokter laat hem zitten met de zolen van zijn voeten aan te raken en knieƫn aan de zijkanten. Deze posities maken het gemakkelijker te vinden en manipuleren testikel.

Als de testikel een intrekbaar testikel, zal het relatief gemakkelijk en pijnloos bewegen. De retractile testikel zal niet meteen weer te bewegen.

Als de testikel in de lies beweegt slechts half in het scrotum, als de beweging veroorzaakt pijn of ongemak, of als de testikel onmiddellijk terugtrekt naar de oorspronkelijke locatie, het is waarschijnlijk niet een intrekbaar testikel. De zaadbal undescended zou worden beschouwd, of indien de zaadbal in het scrotum tegelijk was, zou het worden beschouwd als een oplopende testikel.