hondsdolheid vaccin beschermt niet-humane primaten tegen dodelijke Ebola-virus

Achtergrond

Resultaten en betekenis

Ebola-virus veroorzaakt ernstige hemorrhagic fever in mensen en niet-humane primaten, wat kan leiden tot shock, bloedingen, multi-orgaanfalen en de dood. Aangezien het voor het eerst verscheen in 1976 in twee gelijktijdige uitbraken in de Soedan en Zaïre (nu de Democratische Republiek Congo), heeft Ebola virus besmette ongeveer 1800 mensen en veroorzaakte bijna 1300 doden. Volgens de World Health Organization, Ebola infectie heeft een sterftecijfer van maximaal 90 procent. Er is geen licentie behandeling of vaccin.

Verhoogde Ebola virus uitbraken – met inbegrip van de 2012 uitbraken in Oeganda en de Democratische Republiek Congo – en het virus ‘potentieel voor gebruik als een bioterrorisme-agent hebben aangespoord onderzoek en ontwikkeling om een ​​veilig en effectief vaccin te ontwikkelen.

Volgende stappen

Hoewel verschillende vaccinatiestrategieën, zoals die waarbij DNA, adenovirus en recombinant vesiculaire stomatitis hebben belofte getoond bij het beschermen niet-humane primaten zijn verscheidene factoren konden de vorderingen bij de verdere ontwikkeling vertragen. Recente onderzoeken hebben zich gericht op het identificeren van de vaccin-geïnduceerde immuunreacties die als indicatoren van bescherming tegen Ebola infectie kan dienen.

Referentie

Onderzoekers van theernment en Thomas Jefferson University in Philadelphia, ontwikkelde een vaccin op basis van de vastgestelde rabiës virus vaccin dat, wanneer het wordt getest bij muizen, bleek veilig en beschermt tegen zowel hondsdolheid en Ebola infectie. Als volgende stap dat succes, de onderzoekers testten drie verschillende typen van het nieuwe rabies / Ebolavaccin bij niet-humane primaten hun beschermende effect bepalen.

In hun onderzoek werden de resultaten online 30 mei 2013 gepubliceerd, testten de onderzoekers een replicatie-competent rabies virus vaccin een replicatie-deficiënt rabies virus vaccin, en een chemisch geïnactiveerd rabiësvirus vaccin dat Ebola glycoproteïne. Vijftien rhesus makaken, onderverdeeld in vier groepen, werden intramusculair geïmmuniseerd met één van de drie vaccins of vaccin controle. Alle dieren werden gedurende zowel rabiës en Ebola-specifieke immuunresponsen. Na 42 dagen, alle van de niet-menselijke primaten werden overgebracht naar theernment’s bioveiligheid niveau 4 faciliteit in Rocky Mountain Laboratories in Hamilton, Montana, voor de uitdaging met het Ebola-virus.

Alle drie de vaccins geproduceerd potente immuunrespons tegen zowel hondsdolheid en Ebola. Op het vlak van bescherming, de live-replicatie-competent vaccins voorzien van 100 procent bescherming volgende uitdaging met het Ebola-virus. Het replicatie-deficiënte en geïnactiveerde vaccins geboden bescherming 50 procent. Volgens de onderzoekers, de bescherming van de geïmmuniseerde dieren tegen Ebola virus is grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van de B-cel aangedreven immuunrespons dan de hoeveelheid van de reactie. Deze humorale immuunreacties alsmede hoge glycoproteïne-specifieke antilichamen waren bijzonder behulpzaam bij het beheersen van Ebola-virus infectie na immunisatie, schreven de onderzoekers.

De resultaten van deze studies verdere ondersteuning van het concept dat een succesvolle Ebolavaccin moet solide antilichamen induceren tegen het virus, volgens de onderzoekers. Het toont ook aan dat een dual-purpose vaccin te beschermen tegen hondsdolheid en Ebola-virus is mogelijk en misschien gemakkelijker verhandelbaar. Het onderzoeksteam is het nastreven van het geïnactiveerde rabiës / Ebola-vaccin voor gebruik bij mensen. Het levende vaccin wordt ontwikkeld voor toepassing bij het beschermen van dieren dreigen Ebola virus infectie in Afrika, die ook kan dienen om transmissie in de bevolking te voorkomen.

Volgens de onderzoekers, vooraf testen bij niet-humane primaten waarbij hogere niveaus van Ebola-virus glycoproteïne en, misschien, een extra immunisatie dosis kan de bescherming tarief tot 100 procent te brengen. Bovendien is de onderzoeksgroep met het vaccin platform om een ​​multivalent vaccin filovirus en andere kandidaat vaccin tegen grote gevolgen pathogenen ontwikkelen.

Blaney JE et al. (Epub 30 mei 2013). Antilichaam kwaliteit en bescherming tegen dodelijke Ebola-virus uitdaging in niet-humane primaten geïmmuniseerd met het rabiësvirus gebaseerd bivalent vaccin. PLoS Pathogens. DOI: 10.1371 / journal.ppat.1003389.