het verminderen van de luchtwegen slijm vermindert astma in muis studie

Achtergrond

De resultaten van de studie

theernment wetenschappers en hun medewerkers bij de Universiteit van Colorado hebben een rol voor luchtwegen slijm, met name een type genaamd MUC5AC, bij allergische astma bij muizen vastgesteld. Muizen ontbreekt het MUC5AC-gen werden beschermd tegen astma veroorzaakt door allergische triggers. Indien de resultaten opgaan bij mensen, gericht luchtwegen slijmproductie kan een nieuwe strategie voor de behandeling van astma bieden. De studie verschijnt in het 17 februari 2015, online kwestie van Nature Communications.

Astma is een ziekte die de luchtwegen van de longen, waardoor ademhalingsmoeilijkheden, hoesten, hijgen en borstpijn. Astma-aanvallen worden veroorzaakt door triggers zoals pollen en schimmel, en vervuiling en infecties van de luchtwegen, die leiden tot ontsteking en vernauwing van de luchtwegen. Obstructie van de luchtwegen wordt gedacht dat in de eerste plaats het gevolg van spiercontracties. De bijdrage van andere factoren, zoals slijmproductie en verstopping, is minder duidelijk.

Betekenis

Hoewel er geen remedie voor astma, inhalatoren dat de anti-inflammatoire geneesmiddelen en medicijnen die de luchtwegen spieren, de zogenaamde luchtwegverwijders ontspannen te leveren, kunnen de symptomen van een astma-aanval te verlichten. Echter beter behandelopties nodig. Volgens de laatste schattingen van theernment, astma goed voor meer dan 3.000 doden, 439.400 ziekenhuisopnames en 1,8 miljoen noodhulp afdeling bezoeken in 2010.

Volgende stappen

Met behulp van muismodellen, Christopher Evans, Ph.D., en zijn collega’s aan de Universiteit van Colorado en theernment wetenschapper Thomas A. Wynn, Ph.D., onderzocht de rol van slijm bij allergische astma. Een specifiek slijm genoemd MUC5AC is bekend aanzienlijk te verhogen tijdens een astma-aanval in zowel mensen en muizen. Door zich te richten het MUC5AC-gen bij muizen, de onderzoekers een model waarbij MUC5AC niet kunnen worden geproduceerd.

Wanneer muizen werden blootgesteld aan triggers zoals schimmels, heeft degene ontbreekt MUC5AC niet ontwikkelen astma. Interessant is dat deze muizen werd in vergelijkbare mate luchtwegontsteking vergelijking met normale muizen. De onderzoekers vonden dat bescherming gevolg een verlaging van de vorming van slijm in de luchtwegen pluggen. Zij bepaalden ook dat slijm stekkers niet gelijkmatig zijn verdeeld over de luchtwegen, maar kwamen vaker voor in de lagere gebieden van de longen, vergelijkbaar met waarnemingen bij mensen.

Referentie

De studie is de eerste om aan te tonen dat overproductie van specifieke slijm, MUC5AC, verantwoordelijk voor astma symptomen bij muizen. Als vergelijkbare resultaten worden waargenomen bij mensen, kan MUC5AC een veelbelovend doelwit voor nieuwe astma behandelingen. Bovendien kunnen anti-MUC5AC therapieƫn profiteren andere longaandoeningen, zoals cystische fibrose en chronische obstructieve longziekte.

De onderzoekers onderzoeken hoe slijm pluggen te vormen in de luchtwegen. Momenteel is het onbekend of verschillende soorten slijm ophopen op verschillende manieren. Dit onderscheid is van belang omdat sommige soorten van slijm, zoals MUC5B bieden bescherming tegen microben. In het ideale geval zal een potentiƫle behandeling van astma richten MUC5AC maar laat andere beschermende types intact.

Evans CM, Raclawska DS, Ttofali F, Liptzin DR, Fletcher AA, Harper DN, McGing MA, McElwee MM, Williams OW, Sanchez E, Roy MG, Kindrachuk KN, Wynn TA, Eltzschig HK, Blackburn MR, Tuvim MJ, Janssen WJ Schwartz DA, Dickey BF. De polymere mucine MUC5AC wordt vereist voor allergische luchtwegen hyperreactiviteit. Nature Communications (2015).

Dr. Wynn’s Lab