het syndroom van Sheehan behandelingen en drugs

De behandeling van het syndroom van Sheehan is levenslang hormonale substitutietherapie. Uw arts kan een of meer van de volgende geneesmiddelen aanraden

Corticosteroïden. Deze geneesmiddelen, zoals hydrocortison of prednison, vervangen bijnierhormonen die niet worden geproduceerd door een adrenocorticotroop hormoon (ACTH) -deficiëntie.

U moet uw medicatie aanpassen als u ernstig ziek of ervaring belangrijke fysieke stress. In deze tijden, zou je lichaam normaal gesproken produceert extra cortisol – een stresshormoon. Dezelfde soort dosering fine-tuning kan nodig zijn als je de griep, diarree of braken, of een operatie of tandheelkundige ingrepen.

Aanpassingen in de dosering kan ook nodig zijn tijdens de zwangerschap of met een duidelijke gewichtstoename of gewichtsverlies. Het vermijden van doseringen hoger dan je nodig hebt zal de bijwerkingen geassocieerd met hoge doses corticosteroïden te elimineren.

Levothyroxine (Levoxyl, Synthroid, anderen). Dit medicijn verhoogt een tekort niveaus van het schildklierhormoon veroorzaakt door lage of gebrekkige schildklier-stimulerend hormoon (TSH) productie.

Als je merk over te stappen, uw arts laten weten om ervoor te zorgen dat je nog steeds het ontvangen van de juiste dosering. Ook niet overslaan doses of stoppen met het innemen van het geneesmiddel, omdat je je beter voelt. Als je dat doet, zal tekenen en symptomen geleidelijk terug te keren.

Oestrogeen. Dit kan alleen, zijn oestrogeen als je je baarmoeder verwijderd (hysterectomie) of een combinatie van oestrogeen en progesteron hebben gehad als je nog je baarmoeder.

Oestrogeengebruik is verbonden met een verhoogd risico op bloedstolsels en beroerte bij vrouwen die nog steeds hun eigen oestrogeen maken. Het risico moet minder bij vrouwen die het vervangen van ontbrekende oestrogeen zijn. En terwijl oestrogeen vervanging verkrijgbaar in pillen of pleisters, de patches lijken een lager risico van bijwerkingen.

Toekomstige zwangerschappen mogelijk preparaten die luteïniserend hormoon (LH) en follikelstimulerend hormoon (FSH), ook wel gonadotropinen zijn. Deze kunnen door injectie worden toegediend om ovulatie te stimuleren. Na de leeftijd van 50, dat is rond de tijd van de natuurlijke menopauze, bespreken de voor- en nadelen van een voortdurende oestrogeen of oestrogeen en progesteron te nemen met uw arts.

Uw endocrinoloog is waarschijnlijk uw bloed regelmatig testen om ervoor te zorgen dat je krijgt voldoende – maar niet overdreven – bedragen van hormonen die je neemt. In het algemeen worden hormoonspiegels gecontroleerd om de paar maanden aan het begin van de behandeling en daarna eens per jaar daarna.