gordelroos vaccin: kan ik overbrengen het vaccinvirus aan anderen?

Het virus dat gordelroos veroorzaakt – varicella-zoster-virus – is ook het virus dat waterpokken veroorzaakt. van uw arts bezorgdheid over je dochter en kleinkinderen kunnen voortvloeien uit meldingen van zeldzame gevallen waarin mensen geen immuniteit tegen waterpokken – wat betekent dat ze nog nooit waterpokken of de waterpokken vaccin gehad – varicella-zoster-virus hebben gevangen bij kinderen onlangs gevaccineerd met de waterpokken vaccin .

Er zijn echter geen gedocumenteerde gevallen van varicella-zoster virus wordt overgedragen van volwassenen gevaccineerd met het vaccin gordelroos, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Varicella-zoster-vaccins worden aanbevolen voor kinderen van 12 maanden en ouder zijn om waterpokken te voorkomen en voor volwassenen de leeftijd van 60 jaar en ouder om gordelroos te voorkomen, maar de formuleringen zijn verschillend, en de vaccins zijn niet uitwisselbaar.

Volgens de CDC, in normale omstandigheden is het niet nodig om zwangere vrouwen en niet-gevaccineerde kinderen te voorkomen nadat u de gordelroos vaccin te krijgen. Echter, als je een uitslag ontwikkelen na de gordelroos vaccin te krijgen, neem altijd de voorzorgsmaatregel van het houden van de uitslag bedekt totdat alle hobbels korst voorbij.

Om de ontwikkeling van gordelroos, moet u waterpokken eerste vangst, die meestal gebeurt in de kindertijd. Wanneer je over waterpokken, het varicella-zoster-virus blijft in je lichaam, maar blijft slapende, vaak al vele jaren en misschien voor het leven. Als je ouder wordt, hoewel, er is een steeds groter risico dat het virus zal reactiveren, wat resulteert in gordelroos.

Met