fasciitis plantaris diagnose en behandeling

De meeste gevallen van fasciitis plantaris worden gediagnosticeerd door een zorgverlener op basis van uw symptomen en een lichamelijk onderzoek, waarin hij of zij zal druk op de onderkant van je voeten – het gebied het meest waarschijnlijk pijnlijk fasciitis plantaris te zijn, ontsteking van de dikke , bandje weefsel ( ” fascia ”) die zich uitstrekt vanaf de hiel naar de tenen en ondersteunt de spieren en de boog van de voet. Hij of zij kan erop wijzen dat u een X-ray van je voet om te controleren of er geen stressfractuur oorzaak is van uw pijn.

De meeste zorgverleners het erover eens dat de eerste behandeling voor fasciitis plantaris vrij conservatief moet zijn. U zult waarschijnlijk worden geadviseerd om te oefenen, dat is het maken van uw pijn erger te voorkomen. Uw arts kan ook adviseren een of meer van deze behandelingsopties

Een Heel Pad

Een hak pad wordt soms gebruikt om de pijnlijke hiel kussen als je een groot deel van de tijd besteden aan uw voeten op een harde ondergrond.

Ook, over-the-counter of op maat gemaakte orthesen, die passen in je schoenen, kunnen worden geconstrueerd om bepaalde onevenwichtigheden je kunt hebben met voet plaatsing of gait aan te pakken.

stretching

Rekoefeningen uitgevoerd 3-5 keer per dag kan helpen verlengen de hiel snoer en de ligamenten aan de onderkant van de voet.

Ijs

U kan worden geadviseerd om ice packs toepassen op uw hiel of een ijsblok gebruiken om de fascia plantaris massage voordat je naar bed elke nacht.

Pijnstillers

Eenvoudige over-the-counter niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s), zoals ibuprofen, zijn vaak nuttig bij het verminderen van ontsteking en pijn. Om maagklachten te voorkomen, moet NSAID’s worden genomen bij de maaltijd. Als u geen dergelijke geneesmiddelen kunnen verdragen, vraag dan uw zorgverzekeraar over een alternatief.

A Night Splint

Een nacht spalk wordt soms gebruikt om je voet te houden op een bepaalde hoek, waarbij de fascia plantaris voorkomt aanbestedende tijdens de slaap.

ultrageluid

Ultrasound fysiotherapie kan worden uitgevoerd om de ontsteking te verminderen en genezing te bevorderen.

steroïde injecties

Ontstekingsremmend steroïde injecties direct in het weefsel rond uw hiel kan nuttig zijn. Echter, als deze injecties te vaak worden gebruikt, u kunt nog andere complicaties, zoals het krimpen van het vet pad van je hiel, die je nodig hebt voor isolatie en demping lijden. Het verlies van het vet pad kon eigenlijk het verhogen van uw pijn – of kan zelfs scheuren van de fascia plantaris in zeldzame gevallen.