eenzame rectale maagzweer syndroom

Eenzame rectale ulcer syndroom is een aandoening die optreedt wanneer een of meer open zweren (ulcera) ontwikkelen in de endeldarm. De endeldarm is een gespierde buis die is aangesloten op het einde van uw dikke darm. Ontlasting gaat door de endeldarm op zijn weg uit het lichaam.

Solitary rectale maagzweer syndroom is een zeldzame en slecht begrepen aandoening die vaak voorkomt bij mensen met chronische constipatie. Solitary rectale maagzweer syndroom kan tijdens de stoelgang rectale bloeden en overbelasting veroorzaken. Ondanks zijn naam, soms meer dan een rectale zweer optreedt in eenzame rectale maagzweer syndroom.

Behandelingen voor eenzame rectale maagzweer syndroom variëren van het veranderen van uw dieet samen met vochtinname aan de operatie.

Tekenen en symptomen van solitaire rectale maagzweer syndroom zijn

Echter, sommige mensen met solitaire rectale maagzweer syndroom geen symptomen ervaren.

Maak een afspraak met uw arts als u tekenen of symptomen die je je zorgen te merken.

Andere ziekten en aandoeningen kunnen symptomen vergelijkbaar met die van solitaire rectale ulcer syndroom. Bij uw afspraak, kan uw arts tests en procedures bevelen uit te sluiten andere oorzaken van uw klachten en symptomen.

Wanneer een arts te zien

Wat je kunt doen

Het is niet altijd duidelijk wat de oorzaak van eenzame rectale maagzweer syndroom. Artsen geloven stress of schade aan het rectum veroorzaken rectale zweren ontstaan.

Voorbeelden van situaties die het rectum zou kunnen verwonden omvatten

Vragen aan uw arts te vragen

Begin met het zien van uw huisarts of een huisarts als u tekenen of symptomen die je zorgen te maken te hebben. Als uw arts vermoedt dat u mogelijk eenzame rectale zweer syndroom hebben, kunt u worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in het spijsverteringsstelsel (gastro-enteroloog).

Wat te verwachten van uw arts

Voor eenzame rectale maagzweer syndroom, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Gedragstherapie om te stoppen met persen tijdens de stoelgang

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen voorbehouden tijd te gaan over alle punten die u wilt meer tijd door te brengen.

medicijnen

Tests en procedures die worden gebruikt voor de diagnose rectale zweren omvatten

Chirurgie

Imaging studies. Uw arts kan een imaging procedure adviseren, zoals ontlasting proctography. Deze test kan de arts om te kijken naar uw rectum.

Tijdens deze procedure, uw arts een zachte pasta gemaakt van barium in uw rectum. U passeert dan de barium plakken als je zou ontlasting. Het barium verschijnt op röntgenfoto’s en kan een verzakking of problemen met spierfunctie en spiercoördinatie te onthullen.

Gespecialiseerde centra kunnen magnetische resonantie defecografie bieden. Deze test wordt uitgevoerd op een magnetische resonantie imaging (MRI) machine en verschaft een 3-dimensionaal beeld van het rectum.

Behandeling van solitaire rectale ulcer syndroom is afhankelijk van de ernst van de aandoening. Mensen met een milde symptomen kan verlichting te vinden door veranderingen in de levensstijl, terwijl mensen met meer ernstige tekenen en symptomen behandeling kan vereisen.

Veranderingen in levensstijl. Veranderingen in het dieet, met inbegrip van het verhogen van vezel in uw dieet

Sommige mensen stam tijdens de stoelgang uit gewoonte. Gedragstherapie kan u helpen te leren om je bekkenbodemspieren te ontspannen tijdens de stoelgang.

In een techniek genaamd biofeedback, een specialist leert je om bepaalde onvrijwillige lichamelijke reacties, zoals aanscherping van uw anus of bekkenbodemspieren tijdens de ontlasting te controleren. Biofeedback kan je meer bewust van je overbelasting te maken en u helpen om het te controleren.

Bepaalde behandelingen, zoals lokale corticosteroïden, sulfasalazine klysma’s en botulinum toxine (Botox) kan helpen verlichten van uw rectale maagzweer symptomen. Echter, deze behandelingen niet werken voor iedereen, en sommige zijn nog steeds beschouwd als experimenteel.

Chirurgische procedures die worden gebruikt voor de behandeling van solitair rectale maagzweer syndroom zijn

U kunt wijzigingen in uw dagelijks leven die kunnen helpen verlichten van de symptomen, met inbegrip

Verhoog de hoeveelheid vezels in uw dieet. Fiber voegt bulk aan uw ontlasting. Het grootste deel helpt druk op de inhoud van je darmen langs, zodat ze kunnen worden geëlimineerd als je een stoelgang. Probeer ten minste 20 tot 35 gram vezels per dag eet. Nutrition etiketten op de verpakking van levensmiddelen de lijst van de hoeveelheid vezels in een portie.

De beste bronnen van vezels zijn fruit, groenten en volkoren granen. Eet fruit en groenten met de huid op, en kies hele vruchten en groenten over sappen. Kijk voor brood en granen dat hele tarwe, haver of zemelen als de eerste ingrediënten lijst.

een bezoek aan uw arts