de planning voor alcohol of drugs terugval – topic overzicht

Stoppen met middelenmisbruik, of het nu alcohol of drugs die u gebruikt, is heel moeilijk. Zeer weinig mensen slagen de eerste keer dat ze proberen. Een verval of terugval is waarschijnlijk.

Je zou meerdere recidieven hebben, of je hebt geprobeerd om drugsmisbruik te stoppen op uw eigen of behandeling hebben gehad. Naarmate de tijd vordert, recidieven komen meestal minder vaak en korter zijn. Het is ook mogelijk om nooit meer een terugval.

Accepteer dat je een terugval kan hebben. Als u denkt over wat te doen over een terugval voordat het gebeurt, kan het gemakkelijker te behandelen zijn.

Praat met mensen die betrokken zijn bij je herstel over wat te doen als je een terugval. Deze mensen kunnen ook uw arts, adviseur, familie, vrienden, en steungroep sponsor. Bepaal wie u kunt bellen, waar u kunt gaan en wat te doen als er een probleem is. Mensen kunt u terecht bij uw sponsor, uw arts, counselor, of een crisis hotline omvatten.

Denk na over uw triggers

Triggers zijn dingen die kunnen ertoe leiden dat u een terugval hebben. Zij kunnen onder meer

Een tijdspanne is de eerste keer dat je een drugs of alcohol weer nadat u stoppen, of korte periodes van gebruik te gebruiken op latere punten; Een terugval is niet in staat om drug-free of nuchter te blijven in de tijd. Het kan optreden als u een reeks vervalt dicht bij elkaar of een verloop die leidt tot zwaardere drugs of alcohol gebruik over een langere periode. Het is het meest waarschijnlijk een paar maanden gebeuren nadat u bent gestopt met behulp van drugs of alcohol.

Bepaalde mensen. Hardlopen in mensen die je gedronken of drugs gebruikt met herinneringen en een verlangen om drugs of alcohol opnieuw te gebruiken zou kunnen leiden. Als u deze mensen te ontmoeten, kunnen ze je drang om drugs of alcohol te gebruiken; Bepaalde plaatsen. Wandelen in een bar, het huis van een vriend, of een park waar je gedronken of drugs gebruikt kan een verlangen veroorzaken. Zelfs in dezelfde soort gebied zou hunkeren veroorzaken; Bepaalde dingen. U kunt objecten koppelen aan drugs of alcohol gebruik. Bijvoorbeeld, het zien van een spuit of crack pijp kon herinneringen leiden; Bepaalde tijden. Bepaalde dagen of tijden van de dag, vakantie, of het weer kan een verlangen veroorzaken. Het hangt af van uw herinneringen aan drugs of alcohol gebruiken; Bepaalde geuren, geluiden en sensaties. De geur van het geneesmiddel, sigaret, of een voedingsmiddel kan een trigger. Een regenachtige dag, een lied of een tv-programma kan ook een verlangen veroorzaken; Spanning. Stress is een belangrijke trekker. Elke situatie waarin je je voelt spanning maakt een terugval meer kans; Bepaalde situaties. Sociale activiteiten, feesten, of om alleen te kunnen ook zorgen dat u denkt over het hebben van een drankje of op zoek naar drugs.