De behandeling van prostaatkanker verhalen

De behandeling van prostaatkanker kan ernstige bijwerkingen hebben. Hier, mannelijke patiënten beschrijven hoe het hen beïnvloed.

Terwijl de bijwerkingen hieronder zijn de meest voorkomende, zullen niet alle mannen ze te ervaren. Sommigen zullen op korte termijn ongemak te hebben en een goed herstel, terwijl anderen langere termijn symptomen die veranderingen in levensstijl nodig kunnen ervaren.

De mannen van de namen zijn veranderd om hun privacy te beschermen.

Als uw urine-incontinentie is mild, kunt u in staat om het te controleren door het leren van een aantal eenvoudige oefeningen. Bekkenbodemoefeningen kan je de controle over je blaas te versterken. Voor meer ernstige gevallen kan een operatie nodig zijn.

incontinentie

Bill was incontinent gedurende zes maanden na de operatie en zegt in die tijd zijn leven moest worden verdeeld in 40 minuten slots. “Het soort luier-type pads dat ik een 40-minuten levensduur droeg had,” zegt hij. “Als ik was van plan om naar de bioscoop of iets van dien aard, had alles te worden uitgewerkt in 40 minuten.

“Ik was nog steeds erg blij dat ik de operatie had. Ik zou nooit hebben niet de operatie had als gevolg van het.” Bill overwoog te veranderen zijn levensstijl als gevolg, maar toen hij begon steeds beter.

Na de behandeling, Anthony ervaren pijn in de blaas en had moeite het passeren van water. Hij zegt: “[Ik was ook] plassen veel te vaak betrokken bij iets anders te doen krijgen Dit leidt uiteraard tot een gebrek aan vertrouwen en je niet het gevoel dat het verlaten van het huis..” Hij zegt dat zijn toestand is geleidelijk verbeterd en als gevolg daarvan zo heeft zijn vertrouwen. “Ik kan gaan van het huis en reizen over nu en het wordt steeds weer normaal,” zegt hij.

Simon kreeg mannelijke incontinentiemateriaal na zijn behandeling om te gaan met wat hij “druipen” noemt. Hij zegt niet veel chemici gevuld hen en hij vaak zou opraken. Hij zegt: “Ik zou adviseren iedereen om ervoor te zorgen dat hun lokale apotheek heeft ze gekregen voor u als onze lokale apotheek had slechts één verpakking.” Hij zegt dat de pads zijn niet oncomfortabel, maar hij vond het infuus sensatie vervelend. Sindsdien heeft hij in staat geweest om weer aan het werk als een bouwer. “Ik heb niet pads nu gedragen voor de laatste vier of vijf maanden,” zegt hij. “Ik krijg een infuus af en toe, maar het is meestal als ik mijn benen wijd uit elkaar.

Er zijn een aantal behandelingen beschikbaar voor erectiestoornissen, inclusief medicijnen om bloedstroming, zoals Viagra verhogen, injecties om een ​​erectie, vacuümpompen en chirurgische implantaten.

Nigel zegt dat zijn libido is geleidelijk afgenomen sinds zijn behandeling. “Het werd zeer beperkt,” zegt hij. Hij is niet in staat te hebben of te behouden van een erectie. “Dat is niet een groot probleem voor mij en mijn vrouw,” zegt hij. “We hebben geleerd in het reine met haar te komen. Het was iets wat we niet willen en we zouden hebben liever niet te hebben gehad, maar het is ondergeschikt aan al het andere. Zowel van ons zijn hier en we gaan met ons leven .

Impotentie

Angus vond het niet te moeilijk om te komen met impotentie komen. “Op 70 Ik ben niet zo bezorgd,” zegt hij. “Het is niet veranderd mijn relatie met mijn vrouw. Tegen de tijd dat we bij 70, het was niet het einde van de wereld. Het werkt gewoon niet meer gebeuren. Ik denk dat onze relatie is prima, we zijn zo aanhankelijk als we waren altijd, maar er is geen enkele seksuele activiteit.

Charles zegt dat hij en zijn vrouw zijn niet zo stoorde aan zijn onmacht. “In een jongere man denk ik dat de onmacht zou hen zorgen te maken, omdat het hun getrouwde leven van invloed kunnen zijn. Het hangt ervan af hoe de relatie tussen de man en vrouw is. In mijn geval, nu hebben we drie volwassen dochters en mijn vrouw isn ‘t last op enigerlei wijze. Het maakt haar niet interesseert meer dus krijgen we het goed met elkaar. ”

In feite, de vrouw van Charles ‘vertelt hem dat de hormoontherapie heeft hem meer zelfs gehumeurd. “Ze zegt dat ik ben nu dan ik in al die jaren dat ze me bekend zijn geweest meer ontspannen,” zegt Charles.

Darmstoornis is vooral een bijwerking van radiotherapie. Korte behandelen individuele symptomen zoals nodig, er weinig of geen behandelingsmogelijkheden voor darmstoornis na radiotherapie.

Op de top van urine-incontinentie en impotentie, Frank ontwikkelde symptomen van een verwijde dikke darm, een zogenaamde mega-colon. “Het wordt bijna als een reservoir, dus in plaats van een gespierde buis die gaat naar de ontlasting langs stuwen, wordt het een opvangbak voor faeces,” zegt hij. Het was een voorwaarde Frank bleek bijzonder moeilijk, vooral als hij had een zwakke bekkenbodem dat zijn darmcontrole nog verder verzwakt.

Darm- en blaasproblemen

Na de behandeling, Tim had ernstige diarree die duurde ongeveer drie weken. Hij werd gewaarschuwd dat vooraf zijn rectum waarschijnlijk gewond raken ten gevolge van de bestraling. Hij zegt: “Dat is allemaal uitgelegd voor mij, maar je weet niet wat het betekent totdat je het We waren allemaal bereid om het zo omgegaan met de gevolgen, die duurde ongeveer drie weken na de behandeling Het is geleidelijk aan beter.. sinds.”

De radiotherapie veroorzaakte schade aan George rectum, proctitis genoemd, een ontsteking van de anus. Hij zegt: “Het resultaat is dat je je darmen als reguliere als je kan houden, want als je niet je gewoon verergeren en maken het erger en ook de frequentie wordt verhoogd in plaats van mogelijk gewoon.. of twee keer per dag, weet je in het uiterste je zou kunnen hebben om drie keer per dag gaan, maar de positieve kant is dat je gaan zodra je wakker wordt. ”

20/07 /

20/07 /

Lees meer over de meest voorkomende prostaat problemen ervaren door mannen tijdens hun leven

Ieder mens heeft een, is het belangrijk om hun seksleven, maar weinig mensen weten niets over hun prostaat of wat er mis kan gaan met het

prostaatproblemen

gezondheid van de prostaat